Múka MANITOBA "00" 10kg 5Stagioni
Kód: 18


Podrobný popis
Múka Manitoba typ "00" je vyhľadávaná mnohými žienkami ktoré pečú z kvásku pre jej úžasné vlastnosti pri pečení rôznych sladkých kváskových špecialít - vianočky, makovky, buchty, croissanty.
Taktiež aj na nadýchanú focacciu, alebo pizzu kde cesto zreje - dlho kysne v chladničke aj 48 hodín je táto múka mimoriadne vhodná….vlastne bez tejto múky sa také dlhé kysnutie v chladničke ani nedá urobiť.
Pretože vďaka vysokému obsahu bielkovín (až 15%) má vysokú nasiakavosť a označuje sa aj ako "silná múka". Obsahuje veľa lepku a navyše až 3% vitálneho lepku. Manitoba je vyhľadávaná mnohými pekármi vďaka jej elasticite a pružnej konzistencii. Využíva sa aj na zvýšenie elasticity ostatných múk. Múka je vhodná na viac ako 24 hodinové kysnutie v chlade. Cesto z Manitoby je nadýchané a vydrží dlhšie čerstvé než cesto z bežných múk.
Tajomstvo múky Manitoba je v jej obsahu bielkovín a lepku. Lepok obsahuje gliadín a glutenín (75-95%), ktorý sa nachádza v endosperme zrna. Tento gliadín a glutenín sa nenachádza v klíčku či otrubách, preto celozrnná múka nedokáže nahradiť múku Manitoba. Gliadín je zodpovedný za pružnosť, glutenín za ťažnosť cesta.
Zloženie: Pšeničná múka typ „00“ ideálna na prípravu kysnutého cesta. Maximálna vlhkosť 15,5%. Môže obsahovať stopy sóje a horčice.
Priemerné nutričné hodnoty na 100g: energia 1437 kJ/339 kcal, tuk 0,9g – z toho nasýtené mastné kyseliny 0g, sacharidy 67g – z toho cukry 1,5g, vláknina 2g, bielkoviny 15g, soľ 0,0g.
Skladujte na suchom a chladnom mieste.
Hmotnosť: 10 kg e
Krajina pôvodu: Taliansko.
Distribútor: ANGI Trade s.r.o. , Ďanová 6, 03842 Príbovce, SR
Dodatočné parametre
Kategória: | Múka a iné |
---|---|
Hmotnosť: | 10.1 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.